Până vineri, 15 mai 2020, ora locală 20:30, Statele Unite ale Americii au contabilizat 1.680 de decese puse pe seama complicațiilor îmbolnăvirii de COVID-19, iar în lume, numărul morților a fost de 305.424.
Numărul este în ușoară creștere față de bilanțurile ultimelor patru zile care păreau că se stabilizaseră, conform specialiștilor universității americane Johns Hopkins, citați de AFP,
Numărul total de morți cauzate de complicațiile infectării cu noul coronavirus în SUA este în prezent de 87.493. Astfel, de departe, Statele Unite ale Americii sunt ţara cea mai îndoliată în valoare absolută (dar nu şi în valoare relativă), de la începutul pandemiei.
Cu privire la noile cazuri, 26.396 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19 în ultimele 24 de ore, pentru un total de 250.747 de cazuri înregistrate oficial (valoare cu mult inferioară realităţii din cauza dificultăţii în accesul la teste).
Aceeași agenție de presă a calculat încă o dată numărul deceselor puse pe seama COVID-19, la nivel global.
Conform datelor disponibile vineri, la orele 20:30 GMT, au fost înregistrate în total cel puţin 4.503.811 cazuri de contaminare.
Din acest total 305.424 au fost decese, în special în Europa, continentul cel mai afectat cu 1.848.790 de cazuri şi 164.145 de decese, şi în Statele Unite (1.432.045 de cazuri, dintre care 86.851 de decese).
Numărul cazurilor diagnosticate nu reprezintă decât o parte din numărul real al contaminărilor, deoarece multe ţări testează numai cazurile grave.
Tot vineri, în cadrul obișnuitelor sale conferințe de presă care au loc pe peluza din Casa Albă, preşedintele SUA, Donald Trump, și-a exprimat optimismul cu privire la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirusul până la sfârşitul anului.
Cu această ocazie, liderul de la Casa Albă a precizat că se fac progrese spectaculoase în acest sens, iar starea de spirit a celor implicați în lupta împotriva COVID-19 la nivel internațional este una foarte bună.
„Nu vreau ca oamenii să creadă că totul depinde de un vaccin, dar un vaccin ar fi grozav.
Vreau să fiu clar: vaccin sau nu, suntem pe cale să ne revenim”, a adăugat el, referindu-se la măsurile de relaxare în curs din ţara sa.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a estimat joi că un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi disponibil în decurs de un an.
Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ